lauantai 24. tammikuuta 2015

Villapaita omasta päästä

Mieheni esitti taannoin toiveen: Hän halusi villapaidan, jossa selkäpuoli olisi etupuolta paksumpi. Minä taas halusin tehdä raitapaidan. Hieman ajatustyötä ja malli oli mielessä. Novitan lankakarttaa yhdessä katseltiin ja värit valittiin, joten ei muuta kuin lankaostoksille. Ihan niitä sävyjä ei löytynyt mitä yhdessä etukäteen valittiin joten käytin oman käden oikeutta lankoja ostaessani. Eihän ne kelvanneet :) Mieheni, joka ei ole turhan kranttu ei kelpuuttanutkaan valitsemiani värisävyjä. Uusi reissu kauppaan ja tällä kertaa otin siipan mukaan. Puseroa olen neulonut pikku hiljaa muiden töiden ohessa ja eilen tuli valmista.


Lankana seitsemän veljestä, malli itse kehitelty. Erikoista tässä on siis se, että takakappale on tehty kaksinkertaisesta langasta, muut osat yksinkertaisesta. Hieman säätämistä, purkamista ja miettimistä tämä vaati, mutta lopputulos on saajansa mukaan lähes täydellinen. Hihasaumat kuulemma ovat turhan paksut, ase saattaa painaa juuri saumaan metsästysreissulla. Olisin tehnyt hihat ylhäältä alas silmukat etu- ja takakappaleesta poimien, mutta sitten haasteena olisi ollut raidoituksen loppuun saattaminen harmaalla.

Itse olen lopputulokseen todella tyytyväinen ja mieskin kehui paitaa juuri oikealla tavalla lämpimäksi. Paita tulee varmasti aktiiviseen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti