maanantai 12. tammikuuta 2015

Tyttären ensimmäiset

Tyttäreni on viidennellä luokalla ja syksyn käsityötuntien aihe oli lapasten teko. Käsityötuntien sisältö ei suuremmalti ole muuttunut sitten omien kouluaikojen. Myös minä olen tehnyt ensimmäiset lapaset viidennellä, mutta täytyy sanoa että tytär pisti äitiään paremmaksi tekemällä sopivat lapaset. Omani muistan olleen aivan liian isot... Muuten näyttää siltä, että suvun naisten käsityöinnostus ei ole vielä tarttunut omaan tyttäreeni. Eiköhän senkin aika kumminkin tule. Pidemmittä puheitta saanen esitellä taidokkaat lapaset by oma lapsi:


                                         
Kevätlukukaudella on ompelun vuoro ja aiheena on käsityöpussukka. Ja kas vain, minäkin olen moisen tehnyt ja se on käytössä edelleen.


Tässä alakoulussa tekemässäni käsityöpussukassa mukanani kulkee aina jokin pieni käsityö. Tällä hetkellä siellä on sukat, jotka etenevät varsin hitaasti sillä en tee niitä koskaan kotona. Ja koska kuljen työmatkani pyörällä niin työmatkaneulontakaan ei onnistu. Sukat etenevätkin lähinnä koulutuksissa istuessa, lisäksi minulla on pari sellaista kyläpaikkaa joissa voi huoleti kaivella käsityön esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti